Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Ще подходим различно към двата мача

Любослав Пенев: Ще подходим различно към двата мача
Снимка: БГНЕС

Ще подходим различно към двата мача, каза по време на пресконференция селекционерът на националния ни отбор по футбол Любослав Пенев преди европейските квалификации срещу Хърватия на 10-и октомври и срещу Норвегия на 13-и. Отборите са различни и играят по-различен начин. Норвегия играе по-директен футбол. В момента мисля само за първия мач, а и искам да видя как Норвегия ще изиграе двубоя си, за да мога да направя една къса тренировка в неделя преди заминаването. В Осло няма как да се тренира тактически. Победихме в първия мач. Тези мачове сега ще са още по-важни. Не е изключено тези срещи да бъдат определящи за крайното подреждане в групата. Аз съм максималист и винаги търся победата. За тези срещи сме си поставили най-високата цел. Винаги целта ми са трите точки. Не съм фен на равенствата. Миналата кампания имахме много хиксове в тежка група. В края никой от равностойните съперници не успя да стигне до плейоф. Изиграхме много сериозен мач и заслужено спечелихме срещу Азербайджан. Трябваше единствено да решим всичко по-рано, каза още Пенев.

Селекционерът заяви, че няма здравословни проблеми сред повиканите футболисти, в това число и с капитана Ивелин Попов, който на лагер-сбора преди мача с Азербайджан получи контузия – счупена скула, след което претърпя операция.

Състоянието на отбора ни е добро. Нямаме контузени футболисти. Успяхме да направим една сериозна тренировка вчера, днес вече сме в пълен състав. При Ивелин всичко е наред, излекувало се е момчето.

Любослав Пенев коментира и първите мачове в групата и изрази надежда, че българските запалянковци в петък ще напълнят трибуните на Националния стадион "Васил Левски".

Не ме изненадаха първите мачове в групата, каза Любослав Пенев. Италия е фаворитът в нашата група, логично е да побеждава във всички мачове. Хърватите стигнаха трудно до успех, но го постигнаха и сега ги чакаме. В никакъв случай не бих се почувствал пренебрегнат, ако стадионът не се напълни. Това е различен турнир. Очаквам подкрепата на феновете. На пълен стадион винаги е по-тежко за съперника.

Любослав Пенев не скри, че част от повиканите футболисти може би не са в оптимална форма.

Факт е, че част от футболистите имат малко игрови минути. Не е точно това, което ми се харесва, но това са момчетата, които съм избрал. Надявам се тренировките през седмицата да са достатъчни.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна