Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров загуби финала в Стокхолм

Григор Димитров загуби финала в Стокхолм
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров не успя да защити титлата си на тенис турнира в шведската столица Стокхолм с награден фонд 593 705 евро. Първата ни ракета загуби на финала от водача в схемата и шампион от 2012 година Томаш Бердих (Чехия) със 7:5, 4:6, 4:6.

Така десетият в световната ранглиста българин остана с четири трофея в кариерата си, три от които спечелени през този сезон. Бердих реализира 13 аса и заслужи десета титла като професионалист, втора в Стокхолм и втора за годината.

След равностойно начало 23-годишният хасковлия допусна пробив в седмия гейм, а веднага след това пропиля два шанса да го върне и Бердих поведе с 5:3. Чехът сервираше за сета при 5:4, но Димитров успя да изравни, а след това проби отново и взе частта със 7:5 след час игра. Водачът в схемата бързо се отърси от допуснатия обрат и загубата на първия сет, като успя да реализира ранен пробив във втория, след което поведе с 2:0. Той продължи да сервира солидно и запази преднината си до края на частта, за да изравни резултата. Бердих стартира с пробив и в решаващия трети сет, а до края на продължи да доминира при подаването си и не даде нито една възможност на българина да се върне в мача.

Поздравления за победата, Томаш. Игра много добре и заслужи трофея. Не знам вече колко пъти сме играли, но винаги е в три
сета. Надявам се това да се промени за предстоящите ни срещи. Никога не е лесно да загубиш финален мач. Губя едва за
втори път мач за титла и няма да се оставя на разочарованието. Седмицата беше страхотна. Всеки път, когато идвам тук, се чувствам като у дома си. Надявам се, че следващата година ще дойда отново и тогава ще спечеля титлата
, заяви след мача Григор Димитров.

Благодаря за добрите думи. Получи се страхотна битка. Всеки  път, когато играем с теб, е така. Мисля, че това беше най-добрият мач в надпреварата, но само един може да спечели и днес аз съм този щастливец. Пожелавам ти най-доброто до края на сезона, каза Томаш Бердих.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна