Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виолина Маринова се оттегля от БСК заради искането за оставка на Иван Искров

| обновено на 20.10.14 в 17:45
Снимка: БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова подава оставка като член на УС на Българската стопанска камара. Причината е несъгласието на Маринова с искането на синдикатите и сдруженията на работодателите за оставката на Управителния съвет на БНБ и на главния гуверньор Иван Искров
Според Виолина Маринова позицията на БСК крие сериозен риск от разклащане на устоите на българската банкова система. 

От организацията реагираха на решението на Маринова с декларация, в която се посочва:

Направени бяха множество опити за диалог с БНБ по въпросите за състоянието на КТБ, включително и на експертно ниво. За съжаление, до момента е налице бойкот на опитите за намиране на общо решение, което да е в полза на гражданите, бизнеса и в защита на финансовата стабилност на страната ни.

Същевременно БСК отчита огромната роля на Виолина Маринова за развитието на банковия сектор и признава професионалната експертиза, личната й компетентност, включително и като успешен мениджър. 

Приемаме личните и професионални аргументи на г-жа Виолина Маринова да се оттегли от управлението на камарата и изразяваме съжаление, че с нея ни разделя въпрос, по който постигнаха обединение всички национални синдикални и работодателски организации.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна