Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доминика Цибулкова се оказа по-силна от Цветана Пиронкова

Цветана Пиронкова започна със загуба в "Турнира на шампионките" в София
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова стартира със загуба участието си на "Турнира на шампионките" столичната в зала "Арена Армеец" с награден фонд 750 000 лева, след като отстъпи пред поставената под №2 в схемата Доминика Цибулкова от Словакия с 3:6 и 6:7 в мач от група "Средец". За Пиронкова това е 7-ма загуба от 8 мача срещу Цибулкова и 6-а в "Турнира на шампионките", който се провежда за 3-та поредна година в София. През 2012-а пловдивчанката победи в груповата фаза китайката Дзе Чжън, а в 1/2-финалите бе надиграна от датчанката Каролине Вожняцки. През миналата година Пиронкова приключи с три загуби в груповата фаза.

В първия сет Цибулкова, която игра на финала Откритото първенство на Австралия в началото на годината поведе с 2:0, но Пиронкова обърна резултата в своя полза при 3:2 и имаше точка за пробив за 4:2, но словачката успя да изравни. Цибулкова проби подаването на своята съперничка, след което спечели нови два поредни гейма и първият сет приключи при 6:3

Вторият сет започна перфектно за българската тенисистка - с пробив на нула. Цибулкова веднага го върна, но след това Пиронкова пак  спечели подаването на словачката. Тук като че ли бе моментът на Пиронкова в тази среща - Цвети поведе с 4:1 след нов пробив, но Цибулкова намали до 3:4. Българката поведе с 5:3, а след това, при 5:4 сервираше за спечелването на втория сет. Цибулкова не само изравни с пробив, а дори и поведе с 6:5. Пиронкова изравни и взе първата точка в тайбрека, но след настъпи срив в играта и това Цибулкова поведе с 6:1. За радост на зрителите Цвети отрази цели 5 мачбола и изравни за 6:6, но следващите две точки бяха в актива на Цибулкова, която спечели и мача с 2:0 сета.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна