Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доминика Цибулкова с втора победа в София

Доминика Цибулкова с втора победа в София
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доминика Цибулкова (Словакия) записа втора победа в група "Сердика" на Турнира на шампионките на УТА в София с награден фонд 750 000 долара.

Финалистката от Откритото първенство на Австралия се наложи над петата в схемата Карла Суарес Наваро със 7:5, 6:4 след 113 минути игра.

Словачката пропиля аванс от 5:0, като пропусна четири сетбола в осмия гейм, след което Суарес Наваро успя да изравни за 5:5. В 12-ия гейм Цибулкова отново успя да пробие и все пак затвори частта с шестата си възможност след малко повече от час игра. 12-ата в света словачка започна добре и втория сет и поведе с 2:0, но испанката бързо изравни за 2:2 и двубоят продължи изключително равностойно с много качествен тенис. Цибулкова все пак успя да пробие в десетия гейм, с което си осигури крайната победа.

Доволна съм. Беше труден мач. Истинско предизвикателство. Пропуснах сериозен аванс в началото. Поведох с 5:0, но тя заигра много добре и стана 5:5.  Случват се и такива неща в тениса. Радвам се, че все пак успях да си върна агресивността и все пак взех сета, а след това и мача, коментира словачката.

Успехът на Цибулкова остави шансове на Пиронкова да се класира за полуфиналите, но това задължително минава през успех в два сета на словачката днес срещу Петкович и убедителна победа на българката също в два сета над Суарес Наваро утре.

В срещата от първия  кръг в група "Сердика" испанката Гарбине Мугуруса стартира с впечатляваща победа над водачката в схемата Екатерина Макарова с 6:2, 6:1.

Играх отлично. Макарова е много, много труден съперник. Вече бяхме изиграли три мача, като и трите продължиха поне по три часа, така че съм щастлива, че днес постигнах толкова лесна победа.Сервисът е много важен за моята игра, защото съм доста висока.Освен това от изключително значение е да бъда концентрирана и да успея да запазя фокуса си през целия мач. Днес успях да го направя и това се оказа решаващо, допълни Мугуруса.

Макарова, която е 11-а в световната ранглиста, изрази разочарование от представянето си.

Днес ми беше много трудно. Не успях да покажа най-добрия си тенис. Тя игра страхотно и не ми остави много шансове. Беше много агресивна. В Пекин играхме почти три часа и беше страхотна битка. Сега обаче ми беше доста трудно и не се представих на ниво. Може би настилката е твърде бавна за мен и не пасва много на моя стил на игра, заяви Макарова.

Програма за 30-и октомври

от 17.45 часа:

3-Флапия Пенета (Италия) - 7-Гарбине Мугуруса (Испания)

след това:

1-Екатерина Макарова (Русия) - 6-Ализе Корне (Франция)

след това:

2-Доминика Цибулкова (Словакия) - 4-Андреа Петкович (Германия)


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна