Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович и Роджър Федерер са на четвъртфинал на турнира в Париж

Новак Джокович и Роджър Федерер са на четвъртфинал на турнира в Париж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новак Джокович и Роджър Федерер се класираха за четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж.

Двукратният шампион и водач в схемата Новак Джокович победи представителя на домакините Гаел Монфис в два сета - 6:3, 7:6.Сърбинът затвърди тоталното си превъзходство срещу този съперник и го победи за 11-и път от 11 мача помежду им.Джокович надделя с лекота в първия сет с 6:3. Последва леко отпускане и Монфис успя да доведе втората част до тайбрек. Там сърбинът отново показа класата си и спечели със 7:2, с което елиминира от турнира последния представител на домакините. На четвъртфиналите Джокович ще играе с Анди Мъри, който отстрани Григор Димитров.

Роджър Федерер също спечели в два сета след успех над Лука Пуи (Франция) с 6:4, 6:4. Швейцарецът, номер 2 в схемата, проби по веднъж в двата сета сервиса на съперника и това бе напълно достатъчно за крайния успех. На четвъртфиналите Федерер ще срещне канадеца Милош Раонич,който отстрани Роберто Баутиста Агут (Испания) със 7:5, 7:6.

Хубаво е, че не изхабих много усилия в този мач и запазих енергия за решителните срещи в турнира, коментира Федерер.

Японецът Кей Нишикори победи Жо-Вилфрид Цонга (Франция) с 6:1, 4:6, 6:4 и се нуждае само от още една победа, за да си гарантира участие в заключителния за сезона турнир на най-добрите осем в Лондон другия месец. Следващото препятствие пред Нишикори е испанецът Давид Ферер.


 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна