Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гарбине Мугуруса с втора победа в Турнира на шампионките

Гарбине Мугуруса с втора победа в Турнира на шампионките
Снимка: sofia-tennis.bg

Гарбине Мугуруса постигна втора победа в група "Сердика" на Турнира на шампионките на УТА в София с награден фонд 750 хиляди долара.Испанката лошото начало, след което постигна обрат срещу третата в схемата Флавия Пенета (Италия) след 0:6, 6:1, 6:1 след почти два часа на корта.

Италианката, която участва с "уайлд кард", започна много убедително и взе първия сет без да даде дори гейм на испанката.Във втората част ролите тотално се размениха. 23-ата в света Мугуруса намери ударите си, заигра по-агресивно и прецизно от крайната линия и набързо поведе с 4:0, след което без проблеми стигна до изравняване на резултата.Пенета пропиля пет възможности за пробив в началото на решаващия трети сет, а след 1:1 Мугуруса направи силна серия, за да триумфира. 21-годишната испанка, която пласира 8 аса, стигна до успеха след 10-минутен последен гейм, в който пропиля пет мачбола преди при шестия Пенета да прати ретура си в аут.

Стана добър мач. Играх силно в първия сет. Всичко вървеше много добре. В последствие тя постепенно подобри играта си. Сервираше по-добре от мен във втората и в третата част и това повлия.Мисля, че резултатът не отразява в действителност показаното на корта. 6:0 в първия сет не е реално, както и последвалите 6:1, 6:1 в следващите два. Тя имаше много шансове в първия сет, а аз също имах достатъчно възможности и във втория, и в третия.Имаше малко умора в третия сет, но не това беше решаващо. Просто нещата не се стекоха добре за мен, загубих важните точки. Всеки гейм до 1:4 беше истинска битка. И двете се борихме здраво на корта за всяка точка. Имах шансове, но не ги реализирах. Последният гейм също беше много тежък, с битка до края.Не бих казала, че имах проблеми с концентрацията, след като взех първия сет с 6:0. Продължих да играя по същия начин, но в началото на втория пропуснах три удара, тя ме проби, а след това заигра по-добре, влезе в серия. Така се получава понякога в тениса, коментира Пенета.

Започнах много нервно. Не бях с правилната настройка в началото на срещата. Правех грешните неща. След като треньорът ми слезе на корта и ми даде съвети, аз направих необходимите корекции и в крайна сметка резултатът е положителен.В третия сет наистина започнах да играя по начина, по които желая. Особено след катастрофалната първа част. Много съм щастлива, че успях да обърна развоя на мача, защото всяка среща в групата е от огромно значение, коментира поставената под номер 7 Мугуруса.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна