Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортният министър Красен Кралев посети БОК

Снимка: БГНЕС

Красен Кралев направи първата си официална визита като министър на младежта и спорта в централата на Българския олимпийски комитет (БОК). Там той запозна Изпълкома на БОК с основните приоритети в работа му на министър и постави акцент върху бъдещото партньорството и сътрудничество с Олимпийския комитет.

За мен е чест, че едни от най-големите имена в българския спорт ме поканиха да поговорим и да споделим идеите си за развитието на българския спорт. ММС ще бъде надежден партньор на БОК, имаме обща цел и общ път, категоричен беше министър Кралев.

Обсъдихме идеи за провеждане на реформи в областта на спорта, които за моя най-голяма радост се споделят от всички членове на Изпълкома на Олимпийския комитет. Това ми дава надежда и увереност, че сме на прав път в нашите намерения.

Министър Кралев беше категоричен, че финансирането трябва да бъде справедливо. Федерациите и клубовете, които работят и имат успехи при децата и в елитния спорт, заслужават да бъдат стимулирани и за тяхното развитие предстои да бъдат отделяни повече средства.

Кралев уточни, че ще се водят широки консултации с федерациите, отговарящи за олимпийските и неолимпийските спортове. Идеята е да се очертаят проблемите на българския спорт, а той като министър ще поеме ангажимента да работи за законодателни инициативи и промени.

Според Красен Кралев данъчните облекчения са необходимост в спорта, защото федерациите не трябва да разчитат само на финансиране от държавата. Главната цел е подреждане на пирамидата на българския спорт, така че елитните треньори да имат по-широк избор при подбора на деца, които да се развиват и да станат новите шампиони на България.

Спортният министър информира, че предстоят работни срещи между екипи на министерството и Олимпийския комитет, които ще работят съвместно, за да има успехи при реформирането на българския спорт.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна