Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 заместник-министри получиха заповеди за назначаване

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов издаде заповеди за назначаването на още 15 заместник-министри. Кои са те?

В Министерството на отбраната заместник-министър ще бъде доцент Орхан Исмаилов, член на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на българските граждани към ДС. Поста си като заместник-министър запазва Десислава Йосифова. Кметът на община Мездра Иван Аспарухов от партия  АБВ ще е заместник-министър на регионалното развитие. Деница Николова също ще подпомага работата на министъра на регионалното развитие. До момента тя е била управител на търговско дружество, но от 2009-а до юни 2013-а година е работила последователно в Министерството на финансите, фонд "Флаг" и Министерството на регионалното развитие. 

В Министерството на икономиката единият заместник-министър ще бъде Даниела Везиева, магистър по икономика от два университета. Била е началник-отдел "Административно, правно, финансово, стопанско и информационно обслужване" в Регионалния инспекторат по образованието в Русе. Другият заместник-министър също е икономист, Любен Петров, от 2011-а година той работи като експерт-консултант на свободна практика, а преди това е бил член на Комитета за наблюдение на програмата "Развитие на конкурентоспособността". 

Бойко Пенков отново ще е заместник-министър на здравеопазването. Същият пост ще заема и Ваньо Шарков, който беше депутат в 40-ото и 41-вото НС. Поста си на заместник-министър на културата запазва Боил Банов. Другият заместник-министър на културата ще бъде доцент Бони Петрунова, която бе заместник-директор на Националния археологически институт. В Министерството на образованието постовете си запазват Ваня Кастрева и Николай Денков. Новият заместник-министър е Костадин Костадинов, ръководител на научно направление "Механика на дискретни системи" в Института по механика към БАН. На заеманата в момента длъжност остава и заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев. За заместник-министър на околната среда и водите е назначен Красимир Живков бивш областен управител на Софийска област.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна