Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седма загуба за „Левски“ и масов бой на мача срещу „Партизан“

Седма загуба за „Левски“ и масов бой на мача срещу „Партизан“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Левски“ записа седма загуба в Адриатическата лига по баскетбол за мъже. Момчетата на Константин Папазов отстъпиха като домакин на „Партизан“ (Белград) с 66:98 точки в осмия кръг на надпреварата и са на последното 14-то място в класирането. 

Срещата беше прекъсната след първата четвърт при резултат 14:21 точки заради сбиване между феновете на двата тима, след като привържениците на „сините“ нахлуха на терена и опитаха саморазправа със  запалянковците на гостите.

В зала „Универсиада“ имаше само частна охрана, която не успя да се справи с положението и се наложи намеса на полицията. Баскетболистите на „Партизан“ напуснаха залата, а тези на „Левски“ се опитаха да успокоят феновете.Намесата на полицията успокои

След повече от 30 минути прекъсване залата беше изпразнена и срещата се доигра. Въпреки това "сините" ще бъдат санкционирани от ръководството на Лигата.

За „Левски“ с 20 точки завърши Павлин Иванов, а 9 точки добави Димитър Ангелов. За „Партизан“ Никола Милутинов вкара 21 точки, а с 20 точки завърши Джордже Дагич.

Старши треньорът на "Левски" Константин Папазов беше шокиран от случилото се: 

Това, което се случи във всички случаи се отразява на психиката на играчите. Единствено съм доволен, че с добра
организация успяхме да довършим мача. Беше невероятна атмосфера. Само можем да съжаляваме, защото можеше да се получи хубав празник. Съжалявам, че се развали всичко. Тези неща, които се случиха са недопустими. Все пак в спорта трябва да има феърплей
.

В следващия си мач от турнира Левски гостува на Металац (Сърбия) на 22-и ноември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени