Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлиан Ангелов: Притеснява ни политическата биография на Орхан Исмаилов

Лидерите на Патриотичния фронт очакват до седмица становището на премиера Бойко Борисов за заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Вчера Валери Симеонов предупреди, че няма да допусне представители на етнически партии в държавната администрация. След срещата с Борисов късно вечерта Симеонов добави, че патриотите не желаят да "събарят" правителството в навечерието на зимата. Депутатът от Патриотичния фронт Юлиан Ангелов отрече в случая с Орхан Исмаилов да става дума за "извиване на ръце" заради други постове, като председатели на комисии и областни управители.

В предаването "Преди всички" по повод на назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната той каза: Позицията ни е ясна. Срокове не сме давали, не сме  взели решение какъв ултиматум ще дадем. Не ни притеснява какво е името на човека. Притеснява ни биографията му. Ние твърдо заявяваме, че етнически партии не може да има в България, защото по Конституция е така.

Не е заради постове
, подчерта Ангелов, ние не сме искали постове, казали сме от самото начало, че ще участваме във властта само с експерти. Ако искахме, щяхме да участваме с министри. Когато водехме разговори с ГЕРБ за управлението на страната, имаше някои моменти, по които се разминавахме. 
Вчерашното гласуване за плоския данък не е игра срещу управляващите. Това е част от нашата програма. Защото иначе ще сме излъгали избирателите.

Интервюто на Таня Милушева с Юлиан Ангелов можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна