Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплашват с убийство рефера на ЦСКА - "Лудогорец", ще сменят Николай Йорданов

Реферът Николай Йорданов е получил заплахи за живота си, ако ръководи мача ЦСКА - "Лудогорец"
Снимка: БГНЕС

Безумията в българския футбол продължават с пълна сила - след думите на старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, че ще води война с всякакви средства срещу "Лудогорец", феновете на "червените" решиха да действат радикално и определеният за съдия на срещата Николай Йорданов е получил заплахи за убийство на мобилния си телефон и в интернет пространството. Поне това става ясно от съобщение на Съдийската комисия към БФС, публикувано на сайта на футболната ни централа.

Ето какво пише на официалния сайт на БФС:

След обявяването на съдийските назначения за поредния 16-ти кръг от първенството на "А" футболна група, неконтролируемо ескалира недоволството от назначението на Николай Йорданов за главен съдия на срещата ЦСКА - "Лудогорец". В интернет медиите гъмжи от заплахи за здравето и живота на съдията Йорданов, както и на хора от Съдийската комисия. Не липсват и директни такива. Вземайки предвид всичко това и стремейки се да намали общественото недоволство и напрежението, стоварило се върху съдиите, СК при БФС реши: Възползвайки се от правото си да прави промени в съдийските назначения, Съдийската комисия обявява, че главният съдия на срещата ЦСКА - "Лудогорец" ще бъде определен чрез жребий между предварително определените за тази среща съдии Николай Йорданов, Георги Йорданов и Таско Тасков. Жребият ще се състои два часа преди началото на мача на стадион "Българска армия" в присъствието на Мениджъра на съдийската комисия Илонка Джалева и съдийския наблюдател Ичко Лозев. Съдийската комисия кани представители на двата клуба и представители на медиите да присъстват на жребия. Асистент съдиите и четвъртия съдия остават същите. Съдийската комисия декларира, че в плейофната система и в други срещи, при необходимост, ще използва жребий за определяне на съдийските назначения.

Преди няколко от ЦСКА излязоха с официална декларация, че за този мач ще приемат всеки един рефер с изключение на Станислав Тодоров. Съдийската комисия се съобрази и назначи Николай Йорданов, но се оказа, че от ЦСКА не желаят и този съдия. Така за пореден път "червеният" клуб и по-специално Стойчо Младенов упражнява безпрецедентен натиск върху Съдийската комисия и Българския футболен съюз.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна