Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма напрежение пред банките в Пловдив, които изплащат влогове от КТБ

| обновено на 04.12.14 в 14:08

Няма напрежение пред банките в Пловдив, които изплащат влогове в КТБ – предаде наш репортер. Пред банковите клонове има по 10-ина души, които търпеливо чакат реда си. Повечето от вложителите заявиха, че ще прехвърлят парите си в други банки по безкасов път. Гражданите увериха, че създадената организация при изплащането е добра.

За спокойствие сред вложителите на КТБ призова главният изпълнителен директор на ДСК – една от 9-те банки, които от днес изплащат депозити в Кооперативна търговска банка. 

Осигурена е необходимата организация за работа и сумите ще се изплащат безпроблемно. Призовавам хората обаче да не се струпват в първите дни пред клоновете на банките, за да не се образуват големи опашки. Взети са и необходимите охранителни мерки, но гражданите трябва да се погрижат сами за пренасянето на сумите по домовете си – съобщи за Радио Пловдив изпълнителният директор на ДСК Виолина Маринова.

Тя припомни, че депозити могат да бъдат теглени за срок от следващите 5 години. Тя посъветва хората с депозити в КТБ да прехвърлят средствата си безкасово в други банки, тъй като парите, съхранявани вкъщи, не са на сигурно място. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна