Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Владимиров: Кои влакове ще бъдат спрени, все още е процес на обсъждане

Владимир Владимиров
Снимка: БГНЕС
Ще се спират ли влакове и какво е състоянието на българските железници? В предаването "12+3" изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров заяви, че въпросът за това кои влакове ще бъдат спрени, все още се обсъжда.

Тези списъци, които излязоха в медиите, са една предварителна прогноза, но това все още не е окончателно. Твърде вероятно е от 12-и януари това да се случи, но не мога да кажа, че ще бъдат тези влакове, които излязоха по медиите. Решението кои влакове да бъдат спрени, се взима от гледна точка на рентабилността им. Търсим варианта да бъдат спрени нерентабилните влакове, което ще има най-малък социален ефект. В последните дни преди спирането на влаковете ще стане ясно кои точно ще са те. Ние няма как да координираме с всички заинтересовани страни. Известили сме общините за нашите намерения. Ние не сме решили така изведнъж да спрем влаковете, каза Владимиров.

Колко обаче пенсионери ще напуснат, колко от тези, които са на временни договори, ще бъдат освободени, трудно е да се каже в момента. По-същественото е да бъде върнато БДЖ на релсите на реформите. 

Чуйте разговора от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна