Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възобновяват ловния туризъм в Чупрене

Снимка: Радио ВИДИН
Общинското ръководство в Чупрене ще работи за възобновяването на киноложката изложба и ловния туризъм в региона през 2015-та година. Разговори се водят за намиране на инвеститор за осъществяването на най-голямата идея за развитието на туризма- изграждането на ски зоната "Миджур". Това съобщи председателят на Общинския съвет Богомил Станков.

"Предстои възобновяването на нещо, което прекъснахме миналата година, не по наша вина- ловния туризъм. Организирахме години наред ловен събор, на който се показваха трофеи на Ловно-рибарското сдружение "Миджур", с много атракции. Тази година мислим да го възобновим"- обясни Богомил Станков.   

Основните видове дивеч в Чупренско са благородният елен, дивата свиня, сърната, вълкът, лисицата и дивата котка. Ловно стопанство "Миджур" е разположено върху 19 500 хектара по склоновете на Западна Стара планина и Дунавската равнина.

Една трета от пътя до осъществяването на идеята за ски зона "Миджур" е извървяна, според Богомил Станков. Общинската администрация в Чупрене ще направи всичко възможно това да стане реалност през новия програмен период до 2020 година.

Предстои да бъде открит и Туристически информационен център в село Долни Лом. Традицията да се организира фолклорен събор в Чупрене ще бъде продължена. В дългосрочен план се планира да бъдат изградени 150 км велоалеи, с три етапа на трудност. 
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени