Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров с безпроблемна победа на старта на Откритото първенство на Австралия

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на Откритото първенство по тенис на Австралия. Поставеният под номер 10 в схемата хасковлия надигра лесно с 6:2, 6:3, 6:2 германеца Дъстин Браун само за 69 минути на корта. Димитров бързо взе аванс от 3:0 в първия сет, за да го спечели с 6:2. Във втората част българинът продължи да изпълнява силно началния си удар, но Браун също стабилизира подаванията си и затрудни малко повече Григор Димитров, който постигна решаващ пробив за 5:3. Българският тенисист спечели подаването на родения в Ямайка представител на Германия за 3:2 и 5:2 в третия сет, което беше достатъчно за крайната победа в срещата.

Григор Димитров има гарантирани 45 точки за световната ранглиста и 60 хиляди долара от наградния фонд. Във втория кръг в Мелбърн българският тенисист ще се изправи срещу непоставения Лукаш Лацко (Словакия), който победи трудно Максимо Гонсалес (Аржентина) с 4:6, 6:2, 7:5, 6:7 (4), 6:1.

Лацко е на 27 години и е спечелил общо 1 374 511 долара от наградни фондове в кариерата си. Словакът няма нито една титла на сингъл от турнири на АТП. През 2012 година Григор Димитров печели срещу словака със 7:5, 6:3 на чалънджър в Орлеан (Франция). В момента Лукаш Лацко се намира на 99-о място в световната ранглиста.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна