Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна подготовка за откриването на туристическия сезон във Видин

Снимка: Архив

С организирането на фестивал под наслов "История и вино" тази година ще стане откриването на туристическия сезон в Община Видин. Събитието ще се проведе на 20 и 21 март, съобщиха от Общината. Началото ще бъде дадено в музей "Кръстата казарма", където ще се подреди гостуващата изложба "Вино и смях" от Дома на хумора и сатирата в Габрово. Присъстващите ще могат да дегустират бели и червени вина. Едновременно с това на площад "Бдинци" винарски изби от региона ще покажат своята продукция. Поканени са за участие и винопроизводители от Сърбия и Румъния. Ще бъде организиран конкурс "Най-добро видинско мезе за вино", а на откритата сцена ансамбъл "Дунав" и самодейни фолклорни състави ще забавляват зрителите.

Гражданите и гостите на фестивала ще имат възможност да дадат своя вот в конкурса за определяне на най-доброто мезе, да опитат, а също така и да закупят от различните марки качествени вина и да се наслаждават на богатството на местния фолклор.
Миналата пролет за откриването на сезона бе организирана туробиколка за журналисти, изложба "Спомени от Стария Видин", атракции като стрелба с лък пред крепостта "Баба Вида", кулинарна изложба-конкурс "Видински рибен специалитет", дегустация на вина и разходка с кораб по река Дунав.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени