Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Шарапова е на полуфинал в Мелбърн

Мария Шарапова е на полуфинал в Мелбърн
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Шарапова се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Шампионката от 2008-а година победи седмата в схемата Южени Бушар (Канада) с 6:3, 6:2. Рускинята не допусна пробив в срещата и направи само 18 непредизвикани грешки срещу 30 на съперничката си.

20-годишната канадка, вицешампионка на "Уимбълдън" и полуфиналистка на "Мелбърн Парк" през миналия сезон, отново не успя да се противопостави на Шарапова и загуби четвърта поредна среща от нея.

Чувствах се в добра форма още от началото на мача и запазих концентрация и високо ниво до края. Не мисля, че допуснах много спадове, което е важно. Дори когато допусках някои леки грешки, успявах да ги компенсирам с хубав сервис или добър ретур. Доволна съм от начина, по който се представих, коментира Шарапова, която е петкратна шампионка в турнирите от Големия шлем. 

Бях поставена под натиск през цялото време. Всичко тръгна надолу за мен още от началото. Лошото начало определено ме затрудни допълнително, заяви Бушар. 

За място на финала Мария Шарапова ще се изправи срещу сънародничката си Екатерина Макарова.

Поставената под номер 10 Макарова разгроми третата в схемата и финалистка на "Ролан Гарос" Симона Халеп (Румъния) с 6:4, 6:0 и за първи път в кариерата си достигна до полуфинал в Мелбърн. Рускинята поведе с два пробива и 3:0 на старта, след което удържа аванса си до края на първия сет, а във втория не даде дори гейм на съперничката си.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна