Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хавиер Фернандес с трета европейска титла

Хавиер Фернандес с трета европейска титла
Снимка: БТА

Хавиер Фернандес спечели за трети път в кариерата си титлата при мъжете на европейското първенство по фигурно пързаляне в Стокхолм (Швеция). Испанецът е шампион на Европа за последните три поредни години, с което се изравни до легенди като Алексей Ягудин, Евгени Плюшченко и Бриан Жубер (Франция). За последно три поредни титли спечели Александър Фадеев от бившия СССР (1987-1989).

Европейският първенец  направи грешки в съчетанието си по музика от "Севилския бръснар" като падна и не успя да изпълни четворен салхоф, но още след кратката програма имаше убедителна преднина, а и останалите му компоненти във волната програма бяха на ниво.

Въпреки грешките Фернандес завърши с близо 27 точки разлика пред Максим Ковтун (Русия). Ковтун се нареди четвърти в кратната програма, но след второ място във волната взе среброто с 235.68 точки. За него това е първи медал от европейско първенство.Бронзовото отличие завоюва друг представител на Русия Сергей Воронов с 233.05 точки, който миналата година беше втори.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна