Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста Наско Райфъла

| обновено на 05.02.15 в 15:25
Снимка: dcnews.bg

Пловдивският окръжен съд потвърди мярката "задържане под стража" на Атанас Червенков, както и на неговия съучастник Васил Василев. 

Атанас Червенков бе защитаван от двама известни адвокати- Менко Менков и Татяна Каменова. Те изтъкнаха в защитата, че няма достатъчно преки доказателства, които да касаят особената тежест на престъпленията, за които той е обвинен от Пловдивската районна прокуратура. Каменова обясни пред съдиите, че той има 7 фирми, две от които се занимават със социална дейност, каквато е медицинските прегледи на пациентите. Точно там се изпитвала остра нужда от неговата компетентност, защото настъпил хаос в документацията и общия ред.

 Менков изтъкна в защитата си, че Райфъла не е бягал, и не е оказвал съпротива на полицаите при ареста му, какво е едно от обвиненията. Менко Менков изтъкна, че има много противоречия в твърденията на тримата задържани по делото освен Червенков и Василев. Това са Бисер Романов, Веселин Загорски и Симеон Генов.

След като чу произнесената констатация на съдия Елена Захова, че мярката остава в сила -на излизане от съдебната зала Червенков каза само цитирам: "Това са пълни глупости."

Пловдивският окръжен съд гледа над три часа  днес  жалбите на бизнесмена Атанас Червенков – Наско Райфъла и Васил Василев срещу взетата им мярка за неотклонение „задържане под стража”. Срещу Червенков има повдигнати обвинения за умишлен палеж на няколко автомобила и за опит за убийство на д-р Аргир Гяуров. Василев е обвинен за палежа на лека кола „Мерцедес”.

При гледането на мярката му в Районния съд Райфъла заяви, че всичко, което се случва срещу него, е политическа поръчка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна