Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ана Фенингер със злато след гигантския слалом на Световното първенство

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Австрийката Ана Фенингер финишира първа и спечели златен медал в дисциплината гигантски слалом от световното първенство по ски-алпийски дисциплини.

Водейки след първото спускане на трасето, Фенингер завърши надпреварата с време 2:19.16 минути, което е с цели 1.4 секунди по-добро от това на германката Виктория Ребенсбург.

Бронзовият медал остана за шведската състезателка Джесика Линдел-Викарби, която завърши с пасив от 1.49 секунди срещу победителката в гигантския слалом.

Фенингер беше сигурна победителка и във втория манш, но трудният участък в долната част на пистата можеше да провали деня за нея. Върховете на нейните ски почти се допряха в един миг и тя се наведе напред, но бързо възстанови своя баланс и спечели за втори път на световното първенство. Първият й успех беше в
супергигантския слалом на старта.

Словенката Тина Мазе завърши на пето място, с което загуби мечтите си за медал от всяко едно състезание в САЩ. Тя има три отличия, а до края остава само насроченият за събота слалом.

Най-добрата ни алпийка Мария Киркова завърши 41-ва в гигантския слалом при жените на световното първенство по ски-алпийски дисциплин. Тя бе с 63-ти стартов номер, а в първия манш даде 43-то време.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна