Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентина Георгиева: Важно е да формираме широко гражданско съзнание

Луков марш
Снимка: БГНЕС
С цел превенция от ксенофобията Валентина Георгиева от инициативата "Спри фашизма, спри Луковмарш" призова за повече обществени дискусии и информационна кампания, която да повдигне съзнанието за тази обществена заплаха. В предаването ни "Преди всички" Георгиева заяви:

Проблемът, който аз виждам, е, че цялото ни общество е много поляризирано. Ние непрестанно се делим на комунисти и антикомунисти, леви, десни, всякакви. И това е много сериозен проблем за обществото. За нас е важно да формираме по-широко гражданско съзнание за проблема и за това ще проведем нашето шествие, както сме го планирали. Разграничаваме се от всякакви партии, ние сме преди всичко граждани. Бих запитала партиите къде бяха предишните три години, когато ние правихме прояви срещу ксенофобията.

Утре привърженици на ген. Христо Луков възнамеряват да проведат шествие в София. Кметът Йорданка Фандъкова е получила писма от ДАНС, МВР и прокуратурата, с които е информирана, че проявата крие риск за обществения ред. От Столичната община разрешават единствено поднасянето на цветя на паметника на генерал Луков, факелно шествие не е съгласувано.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна