Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ГЕРБ още не са решили какво ще стане с ген. Стоян Тонев

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ нямат конкретно решение дали ген. Стоян Тонев трябва да запази, или да напусне поста си на председател на здравната комисия в парламента и да се откаже от депутатския си мандат. Това каза, вицепремиерът Румяна Бъчварова пред bTV:

Ние даваме шанс на генерал Тонев да изясни ситуацията така, както той я вижда, и тогава ще се вземе решение. Обсъждани бяха различни варианти в зависимост от това, какъв ще бъде изходът от това разследване. Няма конкретно решение. Това е въпрос на лично решение на генерал Тонев, на развитие на ситуацията. Мисля, че така предварителното обявяване на решение и на позиции е малко прибързано.

По-рано днес Стоян Тонев информира Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че е подал заявления до главния прокурор и до председателя на Сметната палата за пълни проверки на управлението и сключваните договори на ВМА за периода от август 2012-а година до януари 2015-а година. Преди дни беше огласена информация, че докато ген. Тонев е оглавявал лечебното заведение, частна фирма е действала на територията на Клиниката по дерматология, генерирайки загуби за 10 млн. лева за сметка на ведомствената болница.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна