Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът ни за купа "Дейвис" без Григор Димитров

Тодор Енев
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров и Димитър Кутровски няма да бъдат на разположение за гостуването на Латвия от турнира за купа "Дейвис", световното отборно първенство по тенис. Двубоят от първия кръг на група II в зона Европа/Африка ще се играе от 6-и до 8-и март в Юрмала.

Капитанът Тодор Енев ще разчита на Александър Лазов, държавния шампион в зала Тихомир Грозданов, а в състава се завръщат Димитър Кузманов и ветеранът Илия Кушев.


Кузманов дебютира в националния отбор през 2001-ва година, но през миналия сезон не игра за България.34-годишният Кушев, вицешампион на страната в зала, за последно игра в купа "Дейвис" през юли 2007-а година срещу Кипър. Преди това през април той беше част от състава, загубил с 1:4 от Латвия също в Юрмала.

Четиримата вече започнаха подготвителен лагер в столичната зала "София", а  заедно с тях тренират още Цветан Михов, Петър Трендафилов и държавният шампион до 18 години Тони Нейков.

За съжаление, програмата на Григор Димитров и Димитър Кутровски не позволява на двамата да се присъединят към отбора за мачовете срещу Латвия. Момчетата, които съм повикал, се намират в отлична форма и вярвам, че сме способни да победим латвийците. От началото на седмицата тренираме в отлично настроение и всички сме оптимистично настроени и в готовност за сериозна битка, заяви капитанът Тодор Енев.

При успех в Латвия българите ще достигнат до плейоф за изкачване в по-горната група, като съперник ще бъде победителят от срещата Люксембург Мадагаскар. Загубилите в тези мачове ще се изправят един срещу друг в сблъсък за оставане във втора група на зона Европа/Африка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна