Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вилхелм Димов: Причината да се стигне до побоя във варненския мол е пропуск в организацията на охраната

В закона ясно са посочени критериите, на които трябва да отговарят охранителите, каза в интервю за предаването „12+3“ председателят на УС на Националната асоциация на лицата и сдруженията, извършващи частна охранителна дейност Вилхелм Димов.

Димов коментира и случая, при който охранители на търговски център във Варна нанесоха побой на психичноболен: По-скоро се касае за пропуски в организацията на охраната на мола и контрола, който се осъществява върху охранителите. Сигурен съм, че е имало симптоми, които са подсказвали за някаква агресивност у тези охранители. Във всеки мол има 24-часово видеонаблюдение. Не може през цялото време на дежурството те да не са забелязали някаква конфликтна ситуация, а на началника на смяната е да контролира действията и поведението на охранителите. Сигурен съм, че и преди това, ако тези хора са били склонни към такива прояви, няма начин да не са го проявявали.

Според Димов случаят е изолиран и не се налагат мерки за промяна на законодателството за охранители: Законът е достатъчно добър, стига да се изпълнява.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна