Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР продължава да събира информация за детето, открито мъртво край Пасарел

Момчето е българче, гледано добре

| обновено на 23.03.15 в 15:55

На територията на цялата страна полицията продължава да събира информация за самоличността на 5-годишното момче, открито мъртво край Пасарел. Всеки, който разпознае детето на публикувания рисуван портрет, може да се обади в най-близкото Районно управление или на телефон 112. Детето е високо около 112 сантиметра с бяла кожа, кафяви очи и кестенява коса. Анонимността на хората, подали сигнал, е гарантирана. Сред основните версии на разследващите е, че извършител на престъплението е близък роднина на детето.

Апелът на МВР е основно към граждани, на които е направило впечатление липсата на дете, виждано редовно в района, където живеят. Надежди се възлагат и на учителки в детски градини, които имат информация за деца, отсъстващи без причина и отговарящи на описанието. На сайта на вътрешното министерство бяха публикувани снимки на куфар като този, в който е било тялото на детето, както и снимка на кърпата, в която то е било увито мъртвото дете. 

Близки до разследването категорично опровергаха информациите, че откритото тяло е на изчезналия преди година 8-годишен Габраил Кирилос Кали. Детето е българче, добре гледано, уточниха криминалисти пред "Хоризонт".

По случая се работи и извън територията на България, обясниха запознати с разследването. Вероятността намереното дете да е от социален дом е малка, смятат разследващите, тъй като тези заведения имат навик да подават сигнал в полицията веднага след изчезването на техен възпитаник. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна