Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Португалия се справи трудно със Сърбия

Фабио Коентрао (№5) вкара победното попадение за Португалия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Португалия победи трудно с 2:1 у дома състава на Сърбия в мач от квалификациите за класиране на Европейското първенство догодина. Пред 58 430 зрители на стадион "Да Луж" в Лисабон домакините спечелиха победата в Група „И“ след голове на Рикардо Карвальо и Фабио Коентрао. Между тях за сърбите се разписа Неманя Матич.

Португалия е начело във временното класиране в групата с 9 точки пред Дания - 7 точки, Албания - 7 точки, Сърбия - 1 точка, и Армения - 1 точка. На Сърбия са отнети 3 точки и така сръбският национален отбор след загубата си в Лисабон на практика се отдалечи много от финалите на Евро-2016.

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош не води отбора си от резервната скамейка заради наказание, но след мача се изказа ласкаво за отборното поведение, което демонстрира звездата на тима Кристиано Роналдо.

Отборът показа великолепен пример за саможертва. Всички видяха как Кристиано Роналдо се бие за всяка спорна топка и се връща да играе в защита. Нашата игра и резултатът срещу сериозен отбор като Сърбия ни дават оптимизъм за бъдещето, доволен беше опитният специалист.

Не мога да си помисля, че футболистите се заблуждават, че едва ли не сме се класирали на Евро 2016. Тази победа е добра най-вече от тази гледна точка, че отново държим съдбата в ръцете си. Но трябва да се знае, че имаме още четири мача- три като гости и един у дома. Но ако играем с такова настроение, на всеки ще му бъде трудно да ни победи, каза още Сантуш.

В зрелищен мач Ирландия и Полша завършиха 1:1 в квалификационен мач за Евро-2016 в група "Д". Гостите от Полша поведоха в резултата в 26-та минута с гол на Славомир Пешко, но в първата минута на продължението след края на мача домакините от Ирландия изравниха с гол на Шейн Лонг след изпълнение на ъглов удар и разбъркване в полското наказателно поле.

Полша продължава да бъде начело в групата с 11 точки, следвана от Германия - 10 точки, Шотландия - 10 точки, Ирландия - 8 точки, Грузия - 3 точки, и Гибралтар - 0 точки.

Още резултати от евроквалификациите

Група „Д“

Грузия – Германия 0:2

Шотландия – Гибралтар 6:1

Ирландия – Полша 1:1

Група „Ф“

Северна Ирландия – Финландия 2:1

Румъния – Фарьорски острови 1:0

Унгария – Гърция 0:0

Група „И“

Албания – Армения 2:1

Португалия – Сърбия 2:1


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна