Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров срещa Джон Иснър тази нощ

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров ще се изправи срещу 208-сантиметровия Джон Иснър в 1/16-финалите на тенис турнира от сериите „Мастърс“ в Маями. Двамата ще се изправят един срещу друг във вечерната сесия на деня, а мачът ще започне след 2,30 часа българско време.

Преди това на централния корт в Маями трябва да се изиграят четири други двубоя, така че излизането на Гришо може да се позабави известно време. Последният от тях ще е на големия фаворит за титлата Новак Джокович срещу белгийската изненада Стив Дарси.

Досега Гришо и Иснър нямат среща помежду си. Американецът е най-високопоставеният представител на домакините и е известен с бомбения си сервис.

В същото време Рафаел Надал беше изхвърлен от турнира след загуба от сънародника си Фернандо Вердаско. 31-годишният Вердаско записа втора поредна победа срещу далеч по-спешния си сънародник, след като днес го елиминира с 6:4, 2:6, 6:3. 

Играх с прекалено много нерви във важните моменти. Не бях спокоен, което трябва да преодолея. Старая се да контролирам емоциите си и смятам, че го правя в 90 процента от срещите си, но днес не беше така, каза Надал след края на срещата.

17-ият в схемата Гаел Монфис отстрани сънародника си Жо-Вилфрид Цонга (Франция) с 6:4, 7:6 (4). Живеещият във Флорида 15-и в схемата Кевин Андерсън (Южна Африка) спря Леонардо Майер (Аржентина) с 6:4, 6:4. Томаш Бердих (Чехия) също отива в следващия 4-и кръг с трудна победа над австралиеца Бърнард Томич с 6:7 (4), 7:6 (3), 6:1. Хуан Монако (Аржентина) пък се справи с Гийермо Гарсия Лопес (Испания) със 7:5, 6:4.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени