Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович и Анди Мъри също продължават напред на турнира от сериите "Мастърс" в Маями

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въпреки че загуби сет, Новак Джокович (Сърбия) продължава победния си ход на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд 5,38 милиона долара. Водачът в схемата и защитаващ титлата си тенисист елиминира украинеца Александър Долгополов с 6:7(3), 7:5, 6:0, след като навакса изоставане от сет и 1:4 гейма във втория. В третата част сърбинът беше безапелационен, след като взе 24 от 27 разигравания, за да триумфира. Той търси пети трофей в кариерата си в Маями.

На четвъртфиналите Джокович ще се изправи срещу номер 6 Давид Ферер (Испания) се наложи над Жил Симон (Франция) със 7:6(5), 6:0.

Анди Мъри пък постигна победа номер 500 в кариерата си, като се наложи над Кевин Андерсън (Южна Африка) с 6:4, 3:6, 6:3 и се класира за четвъртфиналите на надпреварата, който спечели през 2009-а и 2013-а година. Така той стана първият британец и общо 46-ият играч в историята, който достига границата от 500 успеха в модерната ера на тениса след 1968-а година.

Това означава много за мен. Няма много играчи, които са постигали 500 победи. Хубаво е, че аз успях. Надявам се, че това няма да бъде последният мач, който ще спечеля. Надявам се да имам още доста победи в кариерата си. Най-важното е да бъда здрав и тялото ми да позволи да стигна още по-далеч, коментира Мъри, който има 31 титли и е деветият действащ тенисист с 500 победи като професионалист.

Следващият съперник на Мъри ще бъде австрийският тийнейджър Доминик Тийм, който се наложи в драматичен мач над Адриан Манарино (Франция) със 7:6(5), 4:6 7:5 след 2:13 часа игра. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна