Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ вкара пет гола на „Черно море“

Снимка: БГНЕС



„Левски спечели с 5:2 у дома срещу „Черно море“ в среща от 24-ия кръг на "А" футболна група. Либан Абди откри резултата още в 4-та минута на головия трилър на "Герена". Сомалиецът беше точен за 1:0 след извеждащо подаване на испанеца Антонио Аниете. Само пет минути след това варненци се добраха до изравняване. Петър Златинов стреля от пряк свободен удар, никой не засече топката, а кълбото премина зад вратаря Боян Йоргачевич, който не се намеси подобаващо.

В 17-та минута Валери Домовчийски излъга защитата на „Черно море“ и подаде към свободния Божидар Краев, който от 7-8 метра се разписа за 2:1 в полза на „Левски“. Шест минути по-късно Домовчийски също вкара, за да направи резултата 3:1 в полза на столичани. При продължителна атака на "сините", топката попадна във Валери Домовчийски и той по диагонал разстреля Александър Чанович за 3:1.

През втората част превъзходството беше на страната на домакините, но пропуски от чисти позиции направи Антонио Аниете. В 74-ата минута „Черно море“ намали изоставането си, след като точен с удар отблизо беше Симеон Райков.

Само две минути по-късно Абди беше изведен в наказателното поле на гостите и стигна до аутлинията, където опита да центрира, но топката се удари в Мамуту Кулибали и влезе зад голлинията. В последните секунди на двубоя резервата Борислав Цонев беше изведен от Мигел Бедоя и от чиста позиция реализира за крайното 5:2.

След мача с „Лудогорец“, това е най-сериозният съперник, който сме срещали. Момчетата показаха, че има морал. Искаха да покажат друго лице. Всички в клуба не очаквахме това изпадане във втората шестица и това се отрази на мача с „Хасково“, заяви треньорът на „Левски“ Стойчо Стоев след мача.

Футболистите показаха, че са отговорни и това ме радва. Имаше разнообразие в атаката. Това тренираме, но се радвам, че го показваме и в мачовете. Имахме ситуации в началото на второто полувреме, но не успяхме да реализираме. Трябваше по-рано да си решим мача. Този резултат не може да ни успокоява. Играчите показаха, че са изграден колектив и професионалисти. Очакват ни сериозни мачове. Надявам се с „Лудогорец“ да покажем добро лице. Футболистите трябва да повярват, че могат. Утре ще преценим какво е състоянието на Либан Абди и Борислав Стойчев, добави треньорът на „Левски“.

Не съм доволен от играта на нашия отбор, от организацията и в защита. Като цяло бяхме несигурни във всяко едно действие, коментира треньорът на „Черно море“ Никола Спасов. Искам да има много атаки и да създаваме ситуации. Допуснахме груби индивидуални грешки, но това не беше най-трагичното. Играхме без увереност и самочувствие. Слаб мач на отбора. Не мога да обясня защо. Не очаквах да изглеждаме така. Не говоря за точките в този мач. Исках да играем със самочувствие. Може футболистите да са мислели за следващия двубой за купата на България. Играхме с най-доброто, което имаме. Исках да не се отпускаме за днешния мач. По време на паузата говорихме едно, а се получи съвсем друго. Не вярвам, че във вторник срещу „Локомотив“ (Пловдив) ще направим грешка. Стремим се към финал за купата, добави Спасов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени