Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСЖ срази „Марсилия“ и си върна върха

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът „Пари Сен Жермен“ направи обрат при гостуването си на „Олимпик“ (Марсилия) и спечели с 3:2 в дербито на 31-вия кръг на френското първенство. Домакините на два пъти повеждаха в резултата с 1:0 и 2:1 след голове на френския национал Андре-Пиер Жиняк, но след почивката столичани достигнаха до ценния успех на "Стад Велодром".

След точно половин час игра домакините откриха резултата, като Дмитри Пайет центрира за Жиняк, който с глава прати топката в мрежата за 1:0. Парижани изравниха само пет минути след това чрез удар от наказателното поле в далечния ъгъл на Блес Батюиди.

В края на първата част марсилци отново взеха аванс с нов гол на Пиер-Андре Жиняк. Алексис Ромао открадна топката в средата на терена и изведе Жиняк, който остана сам срещу вратаря Салваторе Сиригу и хладнокръвно реализира за 2:1.

В началото на втората част "Пари Сен Жермен" достигна до пълен обрат в разстояние на само три минути. В 49-ата минута Златан Ибрахимович подаде остра топка от фаул, Кавани върна към Маркиньос, който със силен шут прати топката в мрежата зад Манданда.

В 52-рата минута Хавиер Пасторе напредна и центрира в наказателното поле, където Жереми Морел направи опит да блокира Ибрахимович, но си вкара автогол. Домакините не се предадоха и продължиха да атакуват, но защитата на шампионите издържа на натиска и не допусна ново попадение във вратата си.

След този ценен успех шампионът на Франция за 2013-а и 2014-а година „Пари Сен Жермен“ е лидер в Лига 1 с актив от 62 точки. Преследвачът „Лион“ е с една точка по-малко и запазва шансовете си да атакува шампионския трофей. „Олимпик“ (Марсилия) остана на трета позиция в класирането с 57 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени