Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се размина с Федерер в Монте Карло

Григор Димитров

Григор Димитров ще играе с французина Гаел Монфис на четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Монфис изненадващо отстрани финалиста от миналата година Роджър Федерер след победа с 6:3, 7:6(4).

Така Федерер, втори в схемата, последва съдбата на сънародника си и миналогодишен шампион Стан Вавринка, който по-рано бе надигран категорично от Димитров и също напусна турнира.

Федерер започна силно и след пробив поведе с 3:1. Монфис бързо върна пробива и постепенно намери своя ритъм на игра, успявайки да обърне развоя на първия сет за 6:3. Двамата демонстрираха равностойна игра във втория сет, но Монфис показа повече свежест в решителните разигравания и успя да спечели след тайбрек със 7:4.

Така Григор ще срещне Монфис на четвъртфиналите. Двамата са играли три пъти помежду си, като предимството е за французина - 2:1 победи. Единственият успех за българина е на червени картове на полуфиналите на турнира в Букурещ миналата година, когато Монфис се отказва при 1:5 в първия сет поради контузия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна