Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: За друг треньор или за помощник-треньор има още време

Григор Димитров: За друг треньор или за помощник-треньор има още време
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се надява да играе по-силно до края на годината и да завърши сезона на по-предно място в световната ранглиста. 23-годишният хасковлия е 11-и в класацията на АТП, след като през август миналата година достигна до рекордното за българския мъжки тенис осмо място.

Винаги гоня върха. Ако постигам добри резултати, това е неизбежно. Конкретна цел не мога да определя. Желанието ми е да играя по-добър тенис. Това е процес. При всички случаи искам да се представя по-добре от миналата година и да завърша по-напред в ранглистата. Напрежение винаги има, но аз харесвам това усещане. То ме прави по-концентриран и по-постоянен. Като цяло трудно се поддържа високо ниво в 25 последователни седмици, коментира Димитров. 

На старта на сезона на червено той стигна четвъртфинал на "Мастърса" в Монте Карло по-рано през месеца. 

Българинът на този етап работи с австралийския специалист Роджър Рашийд, но не изключва варианта в близко време към щаба му да се присъедини нов треньор.

През следващата седмица Димитров ще участва на турнира в Истанбул, където е поставен под номер 2 след водача в схемата Роджър Федерер (Швейцария).

В неделя от 15.00 часа тренирам с Роджър. Турнирът в Истанбул е много силен. Всеки може да победи всеки. Ако нещата вървят по план, трябва да се срещнем на финала, коментира Димитров.

Димитров не даде конкретен отговор дали ще играе за България в купа "Дейвис" през този сезон. "Трикольорите" гостуват на Люксембург от 17-и до 19-и юли в среща от втория кръг на група II на зона Европа/Африка на надпреварата.

За купа "Дейвис" има време. Програмата ми е доста натоварена. Много турнири се събират. Надявам се всичко да бъде ОК и да съм здрав физически, каза той.

Димитров се надява да участва в благотворителен мач в България пред родна публика.

Звучи чудесно да играя благотворителен мач в България. Има много фактори, за да може това да се осъществи. Един ден би било прекрасно това да се случи, каза хасковлията.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна