Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров с 13-о място в квалификацията за Гран при на Холандия

Снимка: ФБ

Трима българи застанаха на старт в квалификациите преди неделния старт за Голямата награда на Холандия в мотокроса. В първенството на планетата в клас МХ2 на старта застанаха двама български състезатели – Петър Петров (KTM) и Майкъл Иванов (Husqvarna), а Иван Петров (KTM) взе участие в клас ЕМХ125 на европейския шампионат.

В официалната тренировка пилотът от Севлиево се нареди на 13-о място. 

Днес малко валя в началото на деня, но след това беше слънчево. Имахме известни проблеми с мотора днес и по-точно със старт-бутона. Затова трябваше да се върна в питлейна. Движех се 11-ти, но след това излязох 16-ти и успях да стигна до 13-та позиция. Трасето тук ми харесва, но стартът си е старт и е важно как ще потеглиш. Класиране в топ 10 би било добро постижение за мен и отбора, заяви Петров.

Другият ни представител Майкъл Иванов се нареди на 24-то място. Подробности за Иван Петров очаквайте по-късно.

Победител в квалификацията в клас МХ2 днес без изненада стана Джефри Херлингс (KTM), който записа най-бързо време, оставяйки на 24.361 сек руснака Александър Тонков (Husqvarna). Трети се нареди Джорди Тиксие (Франция) с „Kawasaki“.

В клас MXGP първото място взе Гаутие Паулин (Франция, Хонда), оставяйки на 12.841 сек италианеца Антонио Кайроли (KTM). Трети днес се нареди Ромейн Фебре (Франция) с „Yamaha“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени