Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров с 16-о място в Гран при на Европа

Снимка: Личен архив

Петър Петров (KTM) се нареди на 16-о място в Гран при на Европа на пясъчното трасе Валкенсвард в Холандия. Пилотът се класира на 8-о място в първия манш на клас МХ2. Челната тройка окупираха Джефри Херлингс (KTM), Макс Ансти (Kawasaki) и Джорди Тиксие (Kawasaki).

Вторият манш стартира с проблеми с джантата на задната гума още от самото начало и 27-о място на Петров в пробягването. Така той не взе точки за манша и записа само 13-те точки от първия манш. С победа във втория манш се поздрави отново звездата на домакините и КТМ Джефри Херлингс, който остави на цели 27.575 сек руснака Александър Тонков (Husqvarna). Джорди Тиксие с Kawasaki се нареди на трето място.

Като цяло съм доволен от себе си, но не съм доволен от това, което се случва. За момента обаче нещата стоят така. В първия манш потеглих добре и имах възможност дори за по-предно класиране, но към края бях изпреварен от няколко състезатели. Във втория манш имах проблем с джантата на задната гума от самото начало. Излязох 10-и на старта, но просто нямах възможност да карам и 5-6 обиколки реших да се прибера. Следващата седмица ми предстои състезание в Англия, но не знам дали ще карам, заяви Петров след финала.

Другият ни състезател Майкъл Иванов (Husqvarna) също не взе точки, но все пак това е дебютен сезон за момчето от Троян и едва второ състезание в световния елит.

След Гран при на Европа Петър Петров се намира на 13-о място във временното класиране. Лидер продължава да бъде Джефри Херлингс с 222 точки, следван от Дилан Ферандис (Kawasaki) със 185 и Пол Джонас (KTM) със 145 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени