Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работници във ВМЗ-Сопот започват предупредителни стачни действия

Работници във ВМЗ-Сопот започват предупредителни стачни действия. Димитър Атанасов, председател на синдикат „Подкрепа“, заяви в интервю за предаването „12+3“, че причината за стачката е искането за по-бързо пускане на площадка "Иганово", където се взривиха складове на предприятието:

Ние не искаме да пречим на разследващите органи, обаче разбирате, че ако се забави до края на другия месец, това за нас ще е пагубно. Хората се притесняват за това – вчера са дали заплатите, има пари още за един аванс и се приключва. Ние искаме следствените органи да си работят, никой не иска да им пречи. Искаме просто да си направят загражденията и ние да си започнем работата, за да могат да се успокоят хората. Значи ВМЗ-то или да работи, но не се ли отвори да работи, считайте, че сме отвсякъде запушени. Много от хората са със заеми. Колкото и някои да искат да ни изкарат, че сме някакви олигофрени тук, събрани от кол и въже, знайте, че това не отговаря на истината и най-големите ни критици го знаят това. 

Атанасов съобщи, че утре митингът ще е едночасов и предупредителен. Около 24-ти май, ако няма развитие по исканията на синдиката, стачката ще мине в безсрочна: Спираме работа. В утрешния митинг ще се включат почти всички, около 3000 души. Ще бъде блокиран Подбалканският път.


Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна