Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левандовски и Робен аут до края на сезона

Нападателят на „Байерн“ (Мюнхен) Роберт Левандовски може да пропусне всички мачове до края на сезона заради счупване на долната челюст. В 117-ата минута на мача снощи от турнира за Купата на Германия, Левандовски се сблъска с вратаря на „Борусия“ (Дортмунд) Мичел Лангерак. Веднага след края на двубоя той беше откаран в болница.

Както е известно, след 1:1 в редовното време жълто-черните от Дортмунд се класираха за финала след победа при изпълнението на дузпи.

Днес пък лекарят на националния отбор на Полша заяви, че при Левандовски става дума за счупване на челюстта и сътресение на мозъка.

Агентът на футболиста пък написа в социалната мрежа туитър: След направените изследвания нещата не изглеждат никак добре. Повече не мога да кажа нищо.

В "Байерн" проблемите не свършват с отпадането и контузията на полския нападател. 31-годишното крило Ариен Робен също е с контузия в прасеца. Той се появи в 64-тата минута, но 17 по-късно трябваше да напусне терена и опасенията са, че мускулът му на прасеца се нуждае от сериозно лечение без да се уточнява дали става дума за разкъсване или разтежение.

Старши треньорът Хосеп Гуардиола обяви, че испанският полузащитник Тиаго Алкантара е бил заменен също принудително - заради получен тежък удар.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна