Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весислава Антонова: Случилото се в ТВ7 беше плесница към цялата журналистическа професия

Според Явор Дачков квесторите на КТБ нямат интерес кредитополучателите да си погасяват дълговете

Снимка: БТА

За март месец квесторите на КТБ са поискали несъстоятелност на 24 дружества с общо задължение към КТБ за над 860 млн. лева. Сред тях са основно дружества, свързани с банкера Цветан Василев. Те обаче, за разлика от ТВ7, не разполагат с камери и ефир и не могат да покажат какво им се е случило. Аз намирам известна преднамереност, защото, ако журналистите в ТВ7 бяха достатъчно обективни и искаха да кажат цялата истина на зрителите, трябваше да обяснят защо това се случва. Не чух и гледната точка на частния съдебен изпълнител Неделчо Митев. Първите стъпки на квесторите са от август миналата година, а от януари тази година заемът е определен за предсрочно изискуем. Грозно е обаче това, което се случи. Това беше плесница към цялата професия. Това каза за „Хоризонт“ в предаването „Нещо повече“ Весислава Антонова от вестник „Капитал“.


Журналистът Явор Дачков от новинарския сайт „Гласове“ опроверга твърдението, че телевизията е имала възможност да погаси дълговете си и допълни:

Това, което каза Весислава не е вярно, защото квесторите не искат кредитополучателите да си погасяват дълговете. В нито една друга фирма не е влизано с 80 души полицаи. Хората вчера са се насочили към сървърите, защото по законов начин не могат да вземат лиценза на ТВ7. Всички медии са част от частната групировка на някого и воюват с други някои. Всяка медия действа корпоративно - в интерес на своя собственик и да се правят някои хора, че имат свобода на словото, за разлика от други, е смешно. Протестиращите от преди две години твърдяха, че има полицейска държава, сега не намират за скандално, че 80 души полиция е изпратена срещу една медия.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна