Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жиняк доближи "Марсилия" до тройката

Андре-Пиер Жиняк вкара и двата гола за "Марсилия"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Андре-Пиер Жиняк отбеляза и двете попадения при победата на "Олимпик" (Марсилия) с 2:0 над "Метц" като гост в първа среща от 35-ия кръг на футболното първенство на Франция. Възпитаниците на Марсело Биелса сложиха край на серията си от четири поредни загуби в шампионата.

Домакините удържаха натиска на "Марсилия" до 38-а минута. Тогава Дмитри Пайе центрира от корнер, топката беше избита от вратаря Антони Мфа, но попадна в Жиняк, който откри резултата. В 62-а минута Пайе подаде на Жиняк, който направи 2:0.  Жиняк вече има 20 гола от началото на сезона и 101 във френското първенство.

В края на двубоя Андре Аю беше близо до отбелязването на трето попадение, но на два пъти не успя да преодолее Мфа. След успеха "Марсилия" се изравни по точки с четвъртия "Сент Етиен". Двата отбора имат по 60 точки, но марсилци са с мач повече.

На трето място е "Монако" с 62 точки и мач по-малко. "Метц" е на 8 точки от спасителната зона три кръга преди края на сезона. "Монако" е домакин на "Тулуза" в неделя, а на 10 май ще гостува на "Олимпик" (Марсилия).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени