Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бруно Гранди: Нивото на състезанието е много високо

Бруно Гранди: Нивото на състезанието е много високо
Снимка: http://varnaworldcup2015.com/

Президентът на Международната федерация по гимнастика Бруно Гранди беше официален гост на  първата в историята на комбинирана Световна купа по спортна гимнастика и акробатика. Италианецът наблюдава на живо  целия състезателен ден в Двореца на културата и спорта във Варна, но професионални ангажименти му попречиха да остане до края на състезанията.

Винаги се чувствам добре в България. Приятно съм изненадан от факта, че виждам представители и от нови страни, не само от традиционните, в които гимнастиката и акробатиката са популярни. Това означава, че нашият спорт се развива. Нивото на състезанието е много високо, с класни участници от много държави. Любопитно е да видим как ще бъде приет този нов формат, който вие организирате за пръв път. Защото имаме нужда да променим някой неща в гимнастиката и съм щастлив, че България проправя пътя към бъдещето, коментира Бруно Гранди.

Наистина съжалявам, че няма да мога да остана до края на турнира, защото с всеки изминал ден става все по-интересно. Това е нов формат, нова комбинация, експеримент и е вълнуващо да разберем дали ще бъде успешен. Не се нуждаете от моята оценка за организацията. Доказали сте, че може да проведете турнир от най-високо ниво. Всичко във Варна е перфектно, завърши Гранди.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна