Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на „Реал“: „Ювентус“ ще промени схемата си

Карло Анчелоти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на „Реал“ (Мадрид) Карло Анчелоти призова футболистите си да бъдат спокойни и концентрирани в двубоя-реванш срещу „Ювентус“ от полуфиналите в Шампионската лига.

Това е много важен момент от сезона, защото сме изключително близо до целта ни. Ще направим всичко възможно, за да спечелим. Статистиката е срещу нас, но ще се опитаме отново да играем на финал. В мачовете със „Севиля“ и „Валенсия“ от първенството играхме доста добре. Трябва да докажем постоянство. Шампионската лига е различен турнир. Може да влезем в историята с утрешния мач. Искаме да зарадваме публиката, но трябва да бъдем спокойни и концентрирани. Футболистите трябва да дадат абсолютно всичко, заяви Карло Анчелоти на пресконференцията преди мача.

Италианският специалист не вярва, че „Ювентус“ ще промени много в схемата си за този мач. „Ювентус“ е свикнал да играе по този начин - с двама или трима централни бранители. Ние имаме идея как да се справим с това. „Ювентус“ има свой стил и няма да му изневери, каза още Анчелоти.

Все още не се знае дали Карим Бензема ще започне титуляр за Мадрид срещу „Ювентус“. Френският национал не е играл около месец и е загубил необходимия ритъм.

Бензема е добре и е готов физически. Може да бъде в титулярния състав или да влезе като резерва през втората част. Все още не мога да кажа кой точно ще играе. Много зависи от състава на халфовата линия, завърши Карло Анчелоти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна