Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири партии срещу Димитър Николов

Четири политически субекта обмислят правят общо фронт срещу  кмета Димитър Николов за изборите наесен.  БСП, НФСБ, СЕК И ВМРО ще търсят обща кандидатура за кмет на Бургас. Новината беше обявена след среща на политически партии днес, по инициатива на общинският лидери на БСП Евгений Мосинов и на областният председател на НФСБ Ангел Божидаров. Представители на АВБ и Движение 21 на Татяна Дончева са получили покана за диалог, но не присъстваха на срещата. Въпреки това разговори с тях текат, стана ясно от изявленията на участниците.
„Новият кмет на Бургас трябва да  е много работоспособен , защото ще има да решава ред  проблеми на града“,  каза  Евгений Мосинов , общински председател на БСП.  Партиите са  постигнали съгласие и единомислие по 4 точки.  

От четирите политически играча обещаха откритост, не политика на тъмно и по-кафенета.  Според Евгени Мосинов, кметът  не трябва да бъде посочван от Бойко Борисов, а предложен и избран от бургазлии . Затова несъгласните трябва да бъдат чути и представени в общинския съвет. Мосинов изрази и опасения ,че през следващите 4 години, ако няма смяна на градът да бъде управляван еднолично.
 По думите на Ангел Божидаров от НФСБ проблемите са натрупани през втория мандат на кмета Николов
 
Възможно е обща кандидатура да не бъде излъчена. Тогава всеки ще се явява както намери за добре, стана ясно от срещата.
 

Реформаторският блок да се яви като единен субект на избори се водят в момента, каза за Радио Бургас бургаският депутат Костадин Марков. Близко сме до подобна стъпка, поясни Марков.


 Битката за кметското място в Бургас до голяма степен е обречена и затова опозиционните партии не бързат с кандидатути, добави Костадин Марков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна