Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Разногласията относно номинацията на Соломон Паси са техника за привличане на вниманието

Снимка: Ивайло Михайлов
Политическият пиар експерт Арман Бибикян определи като технология за привличане на вниманието разногласията в Реформаторския блок по повод номинацията на бившия външен министър Соломон Паси:

Не за първи път с наближаването на избори Реформаторският блок намира начин да обръща вниманието към себе си, генерирайки противоречия, формални скандални и непримирими понякога позиции, които, видите ли, в един момент се примиряват и дружно се тръгва към победата. Почвам да си мисля дали не е някакъв вид технология за привличане на общественото мнение.

Според Бабикян, ако сегашният кмет на София Йорданка Фандъкова се кандидатира пак, ще бъде почти невъзможно друг да я победи:

Ако Йорданка Фандъкова се кандидатира, мисля, че ще бъде много сложно и на Бойко Борисов да се яви срещу нея за кмет на София. Казвам го образно. Камо ли да се яви някой друг. Това, което виждаме в момента, е опит да бъде номиниран някой, който е по-скоро към крилото на госпожа Кунева или по-скоро към крилото на ДСБ на принципа: "Ако наш човек е кандидатът и тези, които води след себе си, по-големи са шансовете точно на нашето крило да търгуваме позиции в бъдещото управление на София с големия коалиционен партньор".

Интервюто на Диана Янкулова с Арман Бабикян можете да чуете от звуковия файл

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна