Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев коментира масовите регистрации по настоящ адрес в района на Монтана

Снимка: БГНЕС

На пресконференция в Монтана лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев коментира масовите регистрации по настоящ адрес в населени места в региона. Той обяви, че в парламентарната група на Реформаторския блок е създадена работна група, която наблюдава и анализира този процес.

Северозападът е изключителен приоритет на Реформаторския блок за предстоящите местни избори, затова следим с особено внимание феномена, отбеляза Радан Кънев.

Конкретно, в Северозападна България, както се забелязват доста нови записвания, така е и резервоар за записвания на други места и в двете страни на проблема е доста осезателно присъствието. Много внимателно следим този процес, имаме работна група в парламентарната група на Реформаторския блок, ще направим и своите предложения за ограничаване на вредните последици. 

Пример за резултатите от тази форма на политическа корупция са събитията в село Гърмен.

Държавата изглежда безпомощна, защото е създала проблем и защото е част от него. Ако тези гета не бяха резервоар за изборни успехи, държавата щеше да е много силна там. Държавата е слаба, защото политическата корупция черпи сили от такива зони.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна