Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Милан" приключи сезона с победа

Пацини вкара първото попадение за Милан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джакомо Бонавентура вкара два гола за "Милан" срещу бившия си отбор "Аталанта", а росонерите завършиха сезона в Серия А с победа с 3:1 като гост в Бергамо. В момента те заемат 9-о място с 52
точки, но могат да се върнат една стъпка назад, ако днес "Торино" спечели като домакин на "Чезена". "Аталанта" пък е на 17-о място, точно над зоната на изпадащите, с 37.

Медиите в Италия от няколко дни намекват, че най-вероятно това е бил последен мач за треньора Филипо Индзаги. Херман Денис се върна в състава на "Аталанта", след като изтърпя наказание от пет мача заради бой с Лоренцо Тонели от "Емполи" в тунела след мача между двата отбора. Той почти откри резултата за домакините в 17-ата минута, когато с глава засече центриране на Давиде Дзапакоста. Но това се случи 4 минути по-късно, когато Даниеле Базели беше намерен от ляво непокрит след пас на Макси Моралес.

"Милан" изравни 15 минути по-късно от дузпа, реализирана от Джанпаоло Пацини. Дузпата беше отсъдена заради фаул на Андреа Марсиело срещу Пацини. Само две минути по-късно Пацини беше в основата и на втория гол. Негов удар рикошира в крак на бранител и се отби в страничната греда, откъдето Бонавентура я взе и прати в мрежата.

Десет минути преди края на мача Бонавентура оформи крайното 3:1. Той получи топката на чиста позиция, първият му удар беше отчайващ, но се отби в страничната греда, който пък подлъга ветерана от състава на домакините Лионел Скалони. Кълбото се върна при нападателя, който този път не сбърка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна