Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Желязков: Отборът, който ще играе в Баку е много сериозен и с потенциал

Николай Желязков: Отборът, който ще играе в Баку е много сериозен и с потенциал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Обиграване на състава – това е целта на националният ни отбор по волейбол на Първите европейски игри в Баку, това съобщи треньорът на "трикольорите" Николай Желязков, който ще води състава в Адзербайджан.

Подготовката ни върви по план, но финалите в Световната лига си остават цел номер 1 за националния отбор. Отборът ни тренира заедно само в три дни, като в два от тях играхме контроли с Гърция. Трябваше да проверим в какво състояние се намираме. Всички са здрави. Волейболистите са мотивирани да се представят на високо ниво и да се докажат, заяви Желязков на пресконференция.

България може да спечели квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 от Световната лига и поради тази причина най-големите усилия на треньорския щаб ще бъдат насочени в този турнир.

Точките от Световната лига важат и за олимпийските игри. Може да се спечели и директна квота. В Баку основната цел ще бъде обиграването на отбора. Турнирът там ще бъде силен. Отборът, който ще играе е много сериозен и с потенциал. Не отиваме там просто да играем. Максималист съм и се целя високо. Играчите трябва да покажат най-доброто от себе си. Словакия, Италия и Белгия може би ще играят с непознати отбори, все още нямам информация за тях. Германия и Русия ще се представят с много силни състави. Отиваме с нагласата да побеждаваме, трудно е да се прогнозира какво ще стане, добави Николай Желязков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна