Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Тонев пак ще сменя отбора

Александър Тонев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отбори от Франция, Холандия, Италия и Турция имат интерес към българския национал Александър Тонев, а първата официална оферта за него вече е изпратена на "Астън Вила", с който българина има договор. Това съобщи мениджърът на футболиста Антъни Раво.

Агентът на Тонев добави, че от няколко седмици е в активни разговори с Патрик Райли, който е директор по селекцията в "Астън Вила" за бъдещето на българина, който през последната година беше под наем в "Селтик".

Интересът и запитванията към Александър от страна на клубове от Западна Европа са факт и "Астън Вила" е информиран за това отдавна. Мога да кажа, че първата официална оферта от клуб вече е изпратена в офисите на "Вила" и сега англичаните трябва да отговорят. Става дума за отбор от френската Лига 1 със сериозни традиции. Ние ще можем да дадем повече  информация в следващите дни и се надяваме, че разговорите ще бъдат позитивни за възможността, която се открива пред този талантлив футболист, коментира още Антъни Раво.

Мениджърът добави, че има и други клубове, които са поискали детайли около евентуалното привлечане на българското крило. Смятам, че за "Астън Вила" най-доброто е да приемат тази оферта, ако действително искат да си спестят разходи по доста играчи, както твърдят. Хубавото е, че всички във въпросния френски отбор- от президента до треньорския щаб, искат Александър Тонев, завърши мениджърът му.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени