Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Гергов: БСП трябва да се освободи от хората, които на неин гръб градят кариера

Снимка: БГНЕС

В БСП няма напрежение. Не е вярна информацията в медийното пространство, че някой е давал подкупи. Твърдението, че партията „се тресе“ също е невярно. Това са измислици или добре подготвяна конспирация.

В БСП няма място за подкупи и тя трябва да се освободи от хората, които на неин гръб градят кариера. Това каза за „Хоризонт“ в предаването „12+3“ Георги Гергов от БСП във връзка с вътрешнопартийната криза, назряваща в последните месеци, напускането на формацията от Страхил Ангелов и информацията за подкупи в партията:

Некачествените хора в БСП си отиват. Правилна е политиката на председателя  - тези, които смятат, че не им е мястото в партията – да си заминават. За тези 25 години ми е писнало от интриганти. БСП не може да бъде трамплин за лични облаги и партийно израстване. Партията има ясна политика. Не може БСП да изчезне. Това е статукво. БСП е самоизграждаща се и самоподдържаща се партия – на приливи и отливи. Изборът на Михаил Миков за председател на БСП е правилен, категоричен беше Гергов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна