Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни с нова победа над Куба

Волейболистите ни с нова победа над Кубя
Снимка: Sportal.bg

Мъжкият ни национален отбор по волейбол  записа втора победа като гост срещу Куба с 3:1 гейма във втора дивизия на Световната лига, въпреки че Пламен Константинов пусна в игра резервните състезатели.

Домакините натрупаха аванс от 11:8 след първата техническа пауза в двубоя, а след това увеличиха преднината си и спечелиха първия гейм с 25:18. Втората част беше съвсем различна и "трикольорите" поведоха с 16:11 и закономерно изравниха резултата след 25:20. Третият гейм беше решителен за крайния изход в двубоя. Играта беше равностойна, но домакините дръпнаха в резултата с 19:16 и пропуснаха един геймбол при 24:23. Последвалите три поредни точки осигуриха преднина за България в срещата. Четвъртата част също беше равностойна, но в края й българите отново ликуваха заслужено. Този път резултатът беше 25:23.

Диагоналът Данаил Милушев беше най-резултатен за България с 18 точки. Станислав Петков добави 14 точки за успеха на "лъвовете". Роландо Сепеда реализира 21 точки за Куба.

България се намира на второ място в трета група с актив от 8 точки. Лидерът Канада е с 14 точки, но има две изиграни срещи повече. Кубинците са на последното четвърто място с 2 точки.

В другата среща от тази група Аржентина победи като гост срещу Канада с 3:2. През следващата седмица българският отбор гостува на Канада.

След срещата треньорът Пламен Константинов заяви, че българите са били по-съсредоточени и поради тази премина са спечелили и втората среща с кубинците.

Беше много интензивен мач. И двата отбора можеха да спечелят мача, но ние бяхме по-концентрирани и държахме главите си "охладени". Може би затова надделяхме, коментира тим Пламен Константинов.

Треньорът на домакините Рудолфо Санчес призна, че воденият от него състав е бил нервен.

Това беше един от тези мачове, в които може да се види на какво ниво е отборът. Българите бяха фокусирани, а ние - много нервни. Ето защо победата ни се изплъзна. Определено момчетата ми се нуждаят от повече сблъсъци на високо ниво като този, за да станат по-добри. Не можем да си позволяваме да правиш грешки в ключови моменти, заяви Санчес.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна