Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов обеща ГЕРБ да отговори до седмица на исканията на Патриотичния фронт

Снимка: БГНЕС

До седмица ГЕРБ ще дадат отговор на исканията, поставени от Патриотичния фронт като условие за подкрепа на управляващата коалиция. Това каза след среща със съпредседателите на патриотите заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той беше категоричен, темата за сваляне на доверието от коалицията не е била поставяна по време на срещата:

Тази тема не е дискутирана и аз смятам, че тя не стои на дневен ред. Все пак, нека да имаме предвид, че предстоят местни избори и градусът на напрежението може би ще се повишава. Въпросът е да устоим на това предизвикателство и всеки да запази хладнокръвие и да не преминава границата на невъзможността да си говорим след местните избори.

След разговорите съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов каза, че на 1-ви юли ще стане ясно дали патриотите са доволни от работата по петте теми, които поставиха като ултиматум към правителството. 

На срещата с Цветанов те са получили писмени отговори с доказателства, че правителството е започнало работа и по изграждането на оградата на българско-турската граница, и по проблема с битовата престъпност, и в областта на енергетиката.

Разговорите не са приключили. Това беше първата среща. В този период до първи юли, ние ще проведем срещи с министъра на регионалното развитие, с министъра на вътрешните работи по темите, свързани с битовата престъпност, незаконните строежи, за изграждането на оградата. Темата за енергетиката, както знаете, е изключително важна. До края на месеца ще бъде готов и докладът на временната комисия, която оглавява господин Стоянов. Вероятно ще имаме и срещи с министър-председателя. На първи юли ще съобщя ясно нашия отговор за това дали сме доволни, каза Каракачанов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна